Evelina Kaipiainen Milovíc

Visste du att 100 kvinnor våldtas varje dag i Sverige? / Föreläsning med LINNEA CLAESSON

Visste du att 700 kvinnor blir våldtagna varje vecka i Sverige, 100 kvinnor blir våldtagna om dagen i Sverige, det betyder alltså att 4 stycken kvinnor blir våldtagna varje timme: 
och trotts det så är Sverige ett av VÄRLDENS jämställda länder?... Vad sa du? Ett skämt? Jadu, jag önska det var ett skämt. Men nej, tyvärr, det är inget skämt, det är verkligheten.


Som du kanske vet eller inte vet så jobbar jag ideellt på Uppsala Tjej- och Transjour, och med ideellt menar jag då att jag "volontärarbetar", så jag jobbar alltså obetalt (MER ÄN GÄRNA) för denna organisation för att jag brinner för kvinnors rättigheter (även transpersoner också) men eftersom jag själv identifierar mig som kvinna så har jag alltid varit mer insatt i kvinnors utsatthet i världens samhällen.

Idag var jag på en otroligt viktig föreläsning, och gissa vem som höll i den? Jo, Linnea Claesson, och du som inte vet vem det är så är Linnea en person som kämpar för kvinnors rättigheter och mänskliga rättigheter i övrigt, hon har även skapat kontot "assholesonline" på Instagram, där hon lägger upp problematiska meddelanden som hon får av män och svarar på ett humoristiskt sätt.

Ikväll pratade Linnea om Porr, Våldtäkt, samtycke, statistik, fakta, tystnadskultur, kroppar, varför pojkar/män begår fler självmord än kvinnor/tjejer/icke-män/pojkar. och mycket annat viktigt. 

Mer än så tänker jag inte skriva i detta inlägg, jag tänker låta er sitta och fundera på min första mening jag skrev i detta inlägg, är det ett
tillräckligt jämställt samhälle tycker DU? 30 oktober 2018 23:26 | ALLT |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas